Nyt kun tietotekniikan järki on kourassa ja tunteet narikassa

Keskiviikko 3.10.2012 klo 17.42 - Kauko Niemi


Huomenna luovutan iPadin takaisin omistajalleen muutaman viikon kokeilun jälkeen. Pakko sanoa ettei mieli ole yhtään haikea. Tässä huomaa, kun syvemmin ryhtyy ihmettelemään, että taidetaan elää melkoista murrosta pienen ihmisen tietotekniikkaympäristössä.

Taitaa olla vähän niin kuin 80-90-lukujen vaihteessa kun pc alkoi vallata asemaa ja tietotekniikka alkoin niin sanotusti hajautumaan. Pian tulivat myös tyhmät päätteet, mutta kun ei ollut oikeaa pilveä käytössä, niin se riemu loppui lyhyeen.

Peilaan tätä kirjoitusta omiin tarpeisiini. Isojen kuvien käsittelyä monella eri tavalla, lähtökohtana raw-kuvat, samoin ensimmäiset videoeditoinnit sekä verkkosivujen rakentelua.  Kaiken kaikkiaan päivän mittaan usein huomaan, että 5-10 hommaa auki ja meneillään samaan aikaan.

Tämän hetkinen kombinaatio on ”teholäppäri”, joka perässä iso tarkkuusnäyttö. Hommat pyörivät kahdella näytöllä. Ulkoisia kovalevyjä on kolme ja neljäs irrallinen tarpeen mukaan. Ja onhan tuossa vanhempi läppäri varakoneena ja välillä aamiaispöydän surfityökaluna.

Läppäri tarttuu yllättävän harvoin matkaan, sillä sähköpostit ja muut pikkuseurannat hoituvat puhelimella.

Puhelin tulee säilymään näppäränä jokapaikan höylänä metsässä ja maanteillä. Seuraava järkeiltävä asia onkin läppärin kohtalo. Pahaa pelkään, etten läppäriä enää tarvitsekaan.

Tänään saa pöytäkoneen 600  – 1000 eurolla ja iso loota sisältää neliytimisen i7, jopa 16 G työmuistia ja pari teraa levytilaa. Sillä jauhaisi jo melkoisesti.

Tämän työjuhdan ja puhelimen väliin tabletti. Kevyitä päivityksiä, hätätilassa uutisjuttuja,  sosiaalista mediaa ja aamukahvipöydässä lehtien laraamista. Ja ehdottomasti tärkein tabletin hyötykäyttö olisi nuottikansiona oleminen. Ja mieluusti myös nuotinnusohjelman pyöriminen tabletissa.

Siis puuttuva palikka käytännön tasolla on tästä mallista sopiva tabletti. Minulla on nyt ollut muutaman viikon iPad kokeiltavana. Pakko vain on todeta, etten ole löytänyt tyydyttäviä vastauksia tarpeisiini iPadilla. En nyt vaan suostu siihen, että joku Cupertinossa päättää puolestani mikä on minun työskentelymallini.

Android lopettaa parhaillaa flash-tukea. joten silläkään ei näköislehtiä, ainakaan Hesaria pääse lukemaan. Androidista ei ole käytännön kokemusta ja windows on vielä  arvoitus. Jos kumpikaan ei väänny tarpeisiini, niin tämä konsepti saa vielä odotella. Läppäriä kun ei oikein voi asettaa nuottitelineelle.

Avainsanat: windows, android, iPad, tablet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini