Pienten Puolesta Pyörällä Pariisiin

Perjantai 28.6.2024 klo 12.58 - Kauko Niemi


Trynkeby_pieni_KN235552.jpg

Kohta mennään

Suomalaiset Team Rynkeby -ryhmät kokoontuivat tänään Helsinkiin ja lähtivät pyöräillen kohti Pariisia. Tapahtumalla kerätään varoja Sylva ry:n ja Aamu Suomen Lasten Säätiön kautta. Varoilla tuetaan syöpää sairastaneiden lasten ja nuorten, ja perheidensä, toimintaa sekä tieteellistä tutkimusta hoitojen kehittämiseksi.

Helsingin Narinkkatorilta suunnattiin tänään ensin Vuosaaren satamaan ja sieltä laivalla Travemundeen, mistä reilun tuhannen kirometrin matka jatkuu polkien Pariisiin.

Suomesta tapahtumaan osallistuu seitsemän Team Rynkeby -ryhmää. Kaukaisimmat ovat jo polkeneet alkuviikosta Oulusta, Pohjanmaalta ja Turusta. Iäkkäimmät liki 70 vuotta. Helsingin, Espoon ja Vantaan ryhmät ovat päässeet hieman helpommalla.

Lasten auttaminen on pääasia. Vaikka rahaa kerätään, niin itse pyöräilijä ei näitä sponsorirahoja käytä. Jokaiselle polkijalle reissu maksaa omasta pussista noin viisituhatta euroa.

Tänä vuonna hyväntekeväisyyshankkeeseen Team Rynkebyhyn osallistuu 1 971 kuntopyöräilijää ja 521 huoltotiimiläistä, jotka ovat jakautuneet 63 paikalliseen joukkueeseen 9 eri maassa. Nämä kaikki päätyvät yhtäaikaa Pariisiin. Team Rynkeby tekee yhteistyötä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Färsaarilla, Islannissa, Saksassa, Sveitsissä ja Belgiassa.

Liikennejärjestelyjen ja turvallisuuden takia esimerkiksi kaikki suomaiset joukkueet ovat suunnitelleet omat reittinsä, jolloin polkijaryhmä pysyy kohtuullisen pienenä. Belgian puolella on yksi napakka nousu, jonka kautta kaikki suomalaiset huristavat.

Vuosi sitten tapahtumaa tuki 4 500 sponsoria, jotka antoivat oman panoksensa joko rahalahjoituksen muodossa tai tarjoamalla projektin toteuttamisen kannalta hyödyllisiä luontoissuorituksia.

Vuonna 2023 tapahtuma lahjoitti kaiken kaikkiaan  9,1 miljoonaa euroa vakavasti sairaita lapsia auttaville organisaatioille. Tässä siis mukana suomalaiset Sylva ry  2023: 235,641 € ja Aamu Suomen Lasten Säätiö 549,828 €.

Näin toteutuu vastuullisuus, yhteistyön kehittäminen ja terveys.

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini