Mikä on koiranpennun toimitusaika

Torstai 13.12.2012 klo 14.38 - Kauko Niemi


Olisi syytä orientoitua siihen että oikeassa marssijärjestyksessä koiranpennun toimitusaika olisi noin 8 – 20 kuukautta, jopa pidempäänkin jos päädyt hankkimaan hieman harvinaisemman rodun edustajan. Yhdysvaltain presidentin Bo koiraa etsittiin 11 kuukautta.

Hälytyskellojen pitäisi soida, kun kaverisi kertoo, että aikoo ottaa jonkun söpön koiran ja sitten kahden päivän kuluttua näet Facebook-sivulla päivityksen kuvineen niin iiiiiihaaaanasta pennusta.

Jotain on jäänyt varmasti selvittämättä, jos muutamassa päivässä olet miettinyt minkä rotuiselle koiralle pystyt antamaan virikkeellisen ja hyvän elämän. Jos olet miettinyt perusteellisesti seuraavia kymmentä vuotta ja sitoutumista tulevaan perheenjäseneen. Ja kaiken kukkuraksi olen näiden harkintakierrosten jälkeen löytänyt juuri myynnissä olevan haluamastasi rodusta ja luotettavasta kasvattajasta. Melkein kuin lottovoitto.

Suomen kennelliitto käynnisti kampanjan pentutehtailua vastaan. Vannoutuneille koiraihmisille tätä kampanjaa ei kannata suunnata. Kennelliiton jäsenet varmasti tietävät kuinka pentu hankitaan.

Toivottavasti kampanja löytää tiensä suuren yleisön tietoisuuteen, sillä siellä tätä valistusta tarvitaan. Toistaiseksi uutiskynnykset ovat olleet kovin korkeita.

Www.halpapentu.fi sivusto tuo jonkin verran esiin pentutehtailua. Vaikka henkilökohtaisesti en erityisemmin pidä julkkiksilla ratsastamisesta, niin Satu Tuomiston kommentti osui hyvin lähelle ydintä - Mikäli tärkeimpänä kriteerinä on saada halpa pentu nopeasti, ostaja ei ole valmis sitoutumaan koiraansa.

Vaikka Suomessa pentutehtailu onkin lisääntynyt viime aikoina, niin se ei kuitenkaan niin villinä rehota kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Siellä näet pentuja voi ostaa eläin kaupasta kuten akvaariokaloja meillä. Tosin muutama suuri eläinkauppaketju on lopettanut koiranpentujen myynnin juuri pentutehtailun takia.

Tein nopean googlauksen kansainväliseen koirauutisointiin. Noin 500 uutispakettiin sisältyi 192 uutista pentutehtailusta. Se on paljon. Ja kun joukossa on tapauksia joissa pienissä häkeissä olevia pentuja on löydetty yli 200, on hakutulos suorastaan ahdistava.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini