Venäjä, Venäjä ei kun Venäjä

Lauantai 13.9.2014 klo 11.26 - Kauko Niemi


Pakkohan tässä informaatiosodan melskeessä on luoda omia mielikuvia ja käsityksiä Venäjästä ja muusta maailmasta. Aika ajoin tuntuu kuin muu maailma ilmoittaisi elävänsä ainoaa oikeaa elämää Venäjään verrattuna.

Mielestäni kenelläkään ei ole oikeutta muuttaa toista etenkään pakkokonstein, eikä muutenkaan. Ei sen enempää parisuhteessa kuin valtiollisissakaan suhteissa. Parasta on vain hyväksyä toinen sellaisena kuin on,  vikoineen tai lopettaa kanssakäyminen. Venäjä eläköön venäläisittäin niin kuin ovat aina eläneet. Yhdysvaltalaiset käyttäköön elämän ainoana mittarina rahaa. Italialaisille on turha opettaa täsmällisiä aikatauluja jne jne.

Kokonaan toinen asia erilaisten sopimusten tekeminen ja sopimusten sovittu noudattaminen. Venäläisillä kun ei näytä kuuluvan kulttuuriin, että sopimuksia noudatettaisiin. Ei edes rauhansopimuksia. Kannattaako Venäläisten kanssa tehdä mitään sopimuksia tai pitäisikö niin sanotut pakotteet aina sisällyttää jokaiseen sopimukseen. Silloin venäläinen tietäisi etukäteen mitä tapahtuu, jos sopimusta ei noudateta. Vaikkei se todennäköisesti mitään auttaisikaan.

Tämä venäläinen mentaali ylettyy aina yksittäisiin ihmisiin asti, joille toimintamalli on periytynyt äidinmaidossa useiden sukupolvien takaa, eikä sitä muuteta vuosisadassa eikä kahdessa. Ja kun 144 miljoonaa ihmistä ajattelee näin, on sen oltava totta.

Myin netin kirpputoripalvelussa hieman erikoisemman kahvinkeittimen. Ostaja oli venäläinen nainen. Sähköpostitse sovittiin hinta ja kaikki muut yksityiskohdat.

Kun nainen ilmestyi ovelleni, niin kas taas alkoi kaikki alusta härskisti ikään kuin mitään ei olisi aiemmin sovittukaan. Ilmoitin hänelle varsin suorasanaisesti silmästä silmään, että sovimme jo kaikki yksityiskohdat ja jos ne eivät päde nyt, niin lopetan kaupanteon tähän. Minun ei ole pakko myydä tätä sinulle muutetuilla ehdoilla. Hän hyväksyi erittäin monimutkaisin sanakääntein jurputtamalla aiemmin sopimamme asiat.   

Maailman nykytilanteen tekee hankalaksi, kun bisness ajaa ihmishenkien edelle ja sotkemme tämän takia monet täysin erilliset asiat keskenään. Tuhansien ihmisten henki ei näytä paljoakaan painavan, kun oltermannit jäävät käsiimme. Koko ongelman kärkenä on länsimaiden huoli taloudellisesta kasvusta ja kuinka saamme nyhdettyä kaiken irti venäläisestä kulutuksesta.

   

Avainsanat: Venäjä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini