Aika on merkillinen käsite - miksi naiset ovat eksyksissä

Maanantai 26.5.2014 klo 15:04 - Kauko Niemi

Aika rytmittää elämistämme toisia orjallisesti, kuten minua. Toisille aika tarkoittaa toisten nöyryyttämistä, kun kaikkien pitää odottaa ja järjestellä tekemisensä hänen pillinsä mukaan. Ja joillekin sillä ei ole mitään merkitystä, kovinkaan moni afrikkalainen ei tunne kelloa.

Käytän paljon Tori.fi ja huuto.net – palveluja. Annan nyt tuoreen esimerkin, kun tarjosin ilmaiseksi hyväkuntoista työpöytälevyä.  Ystävällinen naisääni soittaa pari tuntia ilmoituksen ilmestymisen jälkeen sunnuntaina.

Hän kertoo olevansa Helsingin ulkopuolelta ja tulevansa vasta loppuviikosta miehensä kanssa Helsinkiin. Että voisinko säilyttää levyä siihen asti. Vastasin myöntävästi ja pyysin häntä ilmoittamaan kun tietää ajankohdan. Ilmoitin olevani paikkakunnalla, mutta milloin asioilla ja milloin uimassa tai kuvaamassa. Pyysin häneltä vielä sähköpostitse vahvistusta käydystä keskustelusta.

Poistin ilmoituksen netistä, lähetin sähköpostilla hänelle oman vahvistukseni ja tarkat osoitetiedot ja ohjeistukset. Tähän ei tullut koskaan kuittausta.

Torstaina ei kuulu mitään. Perjantaina ei kuulu mitään. Lähetän tekstarilla perjantai alkuillasta kysymyksen aikataulusta. Vastauksena saan, että he tulevatkin vasta lauantaina Helsinkiin. Ilmoitan, että lähden lauantaina klo 13:50 pois ja palaan sunnuntai-iltana.

”Voisiko sitten tulla lauantaiaamuna?” Ilmoitin olevani aamuvirkku ja levyn voi noutaa klo 07:00 jälkeen lauantaiaamuna.

Lauantaina aamulla lähetän yhdeksältä kyselyä matkaan, että oletteko tulossa. Vastauksena, ettei mies tullutkaan kotiin ja tulee vasta sunnuntaina. ”Mihin aikaan sunnuntaina olet takaisin kotona” Ilmoitin olevana 17:30. Ei kommenttia.

Sitten sunnuntaina ei kuulunut mitään ja seitsemältä päätin lähteä uimaan kilsan verran ennen vaaleja ja jääkiekkomatsia. Parkkeerattuani auton Uimastadionille, pirahti puhelin ja ilmoitus, että he ovat nyt tulossa hakemaan levyä. Keskeytin uintimatkani, takaisin autoon ja kotiin.

Kuinka ollakaan he todella tulivat noutamaan ilmaisen pöytälevyn. Ovatko viestiminen ja aikatauluttaminen todella näin hankalaa. Sunnuntaina olisi ollut milloin tahansa mahdollisuus ilmoittaa arvioitu noutoaika, jolloin olisin voinut järjestellä äänestykseni ja uintini sopiviin rakoihin ja olisin jopa saattanut olla pidempäänkin kyläreissullani Länsi-Suomessa. Mutta K Niemen ”kirpputorilla” taitaa palvelu pelata liian hyvin.

Samaan hengenvetoon voin kertoa, että esimerkiksi huuto.netin noin 200 myydystä tuotteesta naisasiakkaista seitsemän kymmenestä muuttaa jopa samana päivänä sovittuja tapaamisia tai ovat enemmän kuin kaksi tuntia myöhässä. Mies ostajista vain yksi kymmenestä on eksyksissä.

Odottavan aika on pitkä.

Lue myös
Myöhästyin seitsemän minuuttia

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aika, aikataulut,