Varattu aika 08:30

Lauantai 30.10.2021 klo 17.17 - Kauko Niemi


Nappyla_B_IMG_01471.jpg
 

Tällä kertaa kirjoitan blogini käyttäen tarinallista journalismia, joka on nykyisin niin muotia ja minusta niin sapettavan ärsyttävää. Kyllä jutun otsikon ja alun pitää rakentaa selkeä kuva mistä on kyse. Jos et jaksa niin lopeta tähän.

No joka tapauksessa minulla oli visiittiaika 8:30. Olinhan itse halunnut käydä paikassa, missä en ollut aiemmin käynyt, koska organisaatio oli sinne muuttanut reilu vuosi sitten. Sitten oli toki vähän oma lehmäkin ojassa, niin kuin politiikoillakin.

Neljän viikon ehdottelujen jälkeen sain kun sainkin ajan tiistaiselle aamulle kello 8:30. No melkoisen vitkuttelun jälkeen minun intressini olivat jo laimenneet, mutta vastapuoli senkun innostui. Se lähetti sähköisesti neljä viestiä, ohjeistusta, ettei maalaispoika vaan eksy. Kaikkien viestien sisältö oli tosin ihan sama - muista tulla ajoissa ja varaudu odottamaan.

No minulle ajoissa tuleminen on rakkain synnyinlahja, enkä voi olla mistään sen onnellisempi kuin täsmällisistä aikatauluista. Tuo odottamiseen varautuminen ei sitten oikein auennut, mutta katsotaan.

Ai niin ja sitten kaikki tuli vielä paperiversiona postissa. No sitähän kuitenkin netti pätkii niin usein ja asiakkaiden koneet tilttailevat harvase päivä. Ja voihan se olla niinkin, että ovat jostain kaivaneet minun ikäni ja epäilevät netin käyttötaitojani. Siis ihan broomer ja syvältä.

Tiistai aamu valkenee. Herätyskellokin päällä. Herätyskelloa käytän vain absoluuttisen tärkeissä tilanteissa varmistaakseni rauhallisemmat yöunet ja aina herään kuitenkin ennen kellon soittoa niin kuin nytkin. Osoite on tarkistettu ja paikka tarkoin hahmotettu netin karttapalvelusta. Tosin tuossa samaisessa osoitteessa on taloa kuin pipoa ja sisäänmenoja vieläkin enemmän.

Löydän sisäänkäynnin ja info näyttäisi olevan toisessa kerroksessa. Huomaan kuitenkin, että ekan kerroksen käytävällä istuu ikään kuin tilapäinen neuvonta ala korona. Maski naamalla lähestyn häntä ensin. Papereiden kaivelun jälkeen hän tietää kertoa, että tapaamiseni olisi huoneessa 54, tuolla kulman ja noin 20 metrin päässä.

Kello on 08:12. Olen siis ohjeen mukaan hyvissä ajoin istumassa huoneen 54 ovenpielessä. Nipistän itseäni ja varmistan, että olenhan tässä. Ihmisiä kulkee ohitse, kukaan ei huomaa minua. Ei edes se nuori nainen, jonka näen viidesti, kun hän piipahtaa huoneessa 54.

Kello on jo 08:26, kun tämä ”tilapäisinfohenkilö” tulee huutelemaan käytävälle meille kummallekin odottajalle, että onko täällä se henkilö, jonka ohjasin huoneelle 54. Hänen muistinsa ei siis riittänyt 20 minuutin taakse, jotta olisi tullut henkilökohtaisesti ilmoittamaan, että anteeksi kun ohjasin sinut väärään paikkaan.

Olen jokseenkin varma, että huoneessa 54 piipahteleva henkilö oli sittenkin huomannut minut oven pielessä ja käynyt organisaation hierarkian perusteella ilmoittamassa infohenkilölle, että olen väärässä paikassa ja hänet pitää siirtää kulman taakse oikealle tuolille.

Siirryin seuraavaan paikkaan 08:29 ja heti sen jälkeen ovi avautuu ja minut kutsutaan tapaamiseen. Ja kuinka ollakaan, virallinen sisäänkutsuja oli tasan tarkasti sama henkilö, jonka olin jo viidesti nähnyt 20 minuutin aikana.

Olin siis oman terveyskeskukseni lääkärin vastaanotolla. Olin jo viikkoja aiemmin lähetellyt useampia kuvia selässäni olevasta, 8 viikkoa märkivästä näppylästä, joka ehti hieman ennen käyntiä puhjeta ja vuotaa kuivaksi.

Ei tässä mitään ongelmaa ole. - Eikö edes punkkia löydy tai ihosyöpää? – Ei.

Poistun huoneesta ja kännykkäni kilahtaa 8:44 – tekstiviesti kertoo, että sinulla on Maisassa uusi merkintä. Käynnykkäni kilahtaa 8:46 ja sama viesti sähköpostitse. Nyt odotan, että viesti tulee vielä paperina postiluukustani.

Onko tuo tietoisesti absoluuttisen tunteetonta terveyskeskuksen toimintaa. Jos lääkäri olisi huoneen 54 edessä sanonut inhimillisesti huomenta / moi ja kertonut, että toimenpide tapahtuukin tuossa kulman takana voisitko siirtyä sinne vielä hetkeksi odottamaan.

Vai olisiko lääkäriä voitu syyttä tällaisesta tunteellisesta käyttäytymisestä lumehoitamisesta ja puoskaroinnista. Vai olisiko lääkärin arvovalta ja asiakassuhde kärsinyt arvovaltakolauksen. No ei ainakaan minun silmissäni. Nyt olin siis joku työ numero XX - vartalon ihopaise, äkämä tai ajos.

Kaikki tämä heti 9,5 viikon jälkeen ilman ainuttakaan tervehdystä

 

Tämä on kuultavissa ääniversiona www.finnradio.fm nettiradiossa 1.11.2021 alkaen ma ja ke 07.00 ja 14:00 Suomen aikaan

Lisää aiheesta:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008319119.html

 Hidas, monimutkainen, jopa vaarallinen Apotti

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000008349061.html

” Hän olisi toivonut saavansa terveydenhuollon henkilöstöltä enemmän lämpöä ja empatiaa. Syövän mahdollisuus olisi hänen mielestään pitänyt ottaa heti puheeksi. Sen sijaan Nurmisto koki, että esimerkiksi terveyskeskuslääkäri vältteli aihetta käyttämällä suuren osan vastaanottoajasta keskusteluun alkoholinkäytön vaaroista.”

 

https://www.sttinfo.fi/tiedote/kielilahettilasohjelma-husille?publisherId=23980819&releaseId=69923181

Tänä vuonna Svenska veckan -viikolla lanseerataan HUSin kielilähettiläsohjelma. Viikon tavoitteena on kannustaa henkilöstöä puhumaan rohkeasti eri kieltä kuin omaa äidinkieltään.

Miten olisi jos aloitettaisiin oman äidinkielen käyttö rehellisellä ja kannustavalla viestinnällä

 

 

 

 

 

 

 

Avainsanat: Finnradio, terveysasema, ihosyöpä, äkämä, punkki,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini