Kaikki koirista

Maanantai 4.12.2023 klo 21.09 - Kauko Niemi


Hauva_412232.JPG
 

Facebookin Hauva-ryhmän tunnusluvut saavuttivat ennätyksiä jouluun alussa. 28 päivän aikana yli 800000 eri kävijää piipahti ryhmässä.

Hauva on Suomen vanhimpia ja suurimpia koiraharrastajille, lemmikkien omistajille tarkoitettu forum, joka kunnioittaa luontoa. Julkaisujen näkökulma valikoituu luonnon, koirarotujen ja lemmikkilajien luontaisista käyttäytymisistä ja elämästä.

Aikoinaan perustettiin hauva.com nettipalvelu ja sen vauhtia kiihdytti koirien rotuvalintakone, jolla tehtiin liki kaksi miljoonaa rotuvalintaa. Toiminta laajeni sitten Facebookiin omaksi ryhmäksi. Toiminta pyöri kuitenkin puhtaasti harrastuspohjalta ja sekä tekniikan että sisällön vaatimukset alkoivat kuormittamaan liikaa ja verkkosivu ajettiin alas.

Yhteistyöhaaveet Kennelliiton kanssa loppuivat heti kättelyssä, kun ilmoitin, että julkaisemme muitakin koira- ja lemmikkijuttuja kuin vain rotukoiria käsitteleviä asioita.

Jäljelle jäi sitten allekirjoittaneen ”one man show” – nyt 13 vuotta pyörinyt hauva-ryhmä Facebookissa ilman sponsoreita tai mainostuloja.

Vuodet ovat kasvattaneet tasaisesti tätä ryhmää ja nyt 4. päivän joulukuuta Facebookin raportin mukaan ryhmä tavoitti 28 päivän aikana ensimmäisen kerran niinkin suuren yleisön kuin 818365 henkilöä. 93092 henkilöä on käynyt useampia kertoja seuraamassa kuulumisia ja niin santusti sitoutuneet julkaisuun.

Luvuthan ovat aivan kohtuullisia, kun tiedetään että Suomessa on noin 700 000 koiraa.

Jos tarkkaillaan vuosien varrelta yksittäisiä julkaisuja, niin eniten suosiota niittänyt julkaisu on saanut 6800 kannanottoa, tykkäyksiä, hymiöitä ja muita ilmaisuja. Sitä on katsottu kaikkiaan 434300 kertaa. Toki juttuporukasta löytyy niitä liki täysiä ohareita, jotka eivät ole kiinnostaneet juuri ketään.

Näillä eväillä jatketaan ja toivoa sopii, että tämä on merkki myös siitä, että luonto on tullut lähemmäs ihmisten arvostusta.

 

Kauko Niemi

 

www.facebook.com/kaikkikoirista

 

 

 

 

 

Avainsanat: hauva, koira, lemmikki, luonto,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini